Geri dönüşümden elbise yaptılar


Bursa’nın Mudanya ilçesindeki Dörtçelik Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) öğrencileri, Avrupa projesi olan tekstilde geri dönüşüm konusunda Portekiz’in Porto şehrinde yaptıkları çalışmaları tamamlayarak yurda döndü.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’na bağlı olarak Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen tekstilde geri dönüşüm çalışmalarına Dörtçelik METEM’den 1 idareci, 6 öğretmen ve 6 öğrenci katıldı. Ortak okullardan biri olan Escola Artística de Soares dos Reis’de ekip, şişe mantarı ve plastik geri dönüşümü üzerinde atölye çalışmaları yaptı. Bu materyallerden giysiler, aksesuarlar ve objeler tasarladı. Tasarlanan bu ürünler Escola Artística de Soares dos Reis’de mini bir defile ile sergilendi.

Okul müdürü Bülent Gül, “Dörtçelik METEM’in hazırladığı pamuklu penye kumaştan yapılan giysi ve aksesuarlar defilede büyük ilgi gördü. Biz de Portekiz’de yoğunlukla kullanılan mantar geri dönüşüm ürünleri hakkında önemli bilgiler edindik. Oradan edindiğimiz bilgilerle okulumuzda pamuklu penye kumaşın yanında mantar geri dönüşüm ürünleri de tasarlayacağız, dedi.

Market poşetlerinden yapılan çantaların şıklığı ve estetikliği karşısında çok etkilendiklerini belirten Gül, geri dönüşüm çalışmalarının tabiatın korunmasında ne kadar önemli olduğunu anladıklarını söyledi. Projenin bir sonraki ziyareti 4 öğretmen ve 6 öğrencinin iştirakiyle ekim ayında Letonya’ya yapılacak.